25 år med Grønland - 20 år med rekruttering

25 års erfaring med det Grønlandske arbejdsmarkedet, heraf bosiddende 4 år i Grønland med hustru og to skolesøgende børn, hvor vi boede 2 år i Aasiaat og  2 år i Nuuk, har Søren Pedersen den fornødne viden om rådgivning omkring udstationering til netop Grønland.

Er din kommende karriere også i Grønland?

JobBest samarbejder med private og offentlige virksomheder i Grønland – hvor vi deltager i rekruttering af mere end 100 medarbejdere på årsbasis – indenfor alle brancher og niveauer.


Hvilke typer stillinger besættes?

JobBest rekrutterer indenfor alle brancher - men hovedsaligt til Bygge & anlægsbranchen, Autoværksteder, Hotel & Restauration samt Kontor og Butik.

Hvilke krav er der?

Man skal være uddannet, (faglært) for at komme i betragtning – vi søger generelt kun i Skandinavien da det er en langvarig proces at søge om arbejds & opholdstilladelse for udlændinge. Sproget er også vigtig for mange af vore kunder, så mange steder er det et must, at man kan tale dansk eller grønlandsk.

Hvordan kommer man i betragtning?

Man sender en ansøgning att. den opslåede stilling og har man de rigtige kompetencer kommer man til en personlig samtale hos JobBest, hvor man får en masse informationer om Grønland generelt (Vi gennemgår et bredt informationsmateriale om Grønland, byerne og bygder, oprejse, sundhedsvæsen, skolen, fritidsmuligheder, skatteregler, prisniveau, boligforhold m.v.) Man får en uddybende information om virksomheden, arbejdsopgaver og hvilke fritidsmuligheder man har i den by man nu skal flytte til.

Tasa de Interés Anual Moratoria de 180% anual sin IVA préstamos a tasa 0%. Tienes un descuento en la tasa de interés al pagar tus deudas.

Fordelen for kunder / virksomhederne:

JobBest udarbejder og administrer stillingsopslag – sørger for, at annoncerne kommer ud på de rigtige medier hvor vi benytter de sociale medier som Facebook og LinkedIn, derudover besvarer vi ansøgninger, indkalder til samtaler, indhenter referencer, deltager i skypemøder m.v.
Og sluttelig får vores kunde en god interview-beskrivelse af ansøger og forhåbentlig en dygtig medarbejder som er velinformeret og forberedt på sit første møde med Grønland.

På vores årlige rejse til Grønland bliver der indhentet nye og opdaterede informationer samt taget nye billeder af byerne, naturen, boliger, indkvarteringer, værksteder, igangværende projekter/byggerier m.v. (der sker en utrolig udvikling i Grønland) materialet bruges til kommende rekrutteringsopgaver og ikke mindst er det vigtig viden til de kommende medarbejdere som skal ansættes.

Oplevelse / fritid:

De der rejser til hovedstaden Nuuk - vil opleve at de har rejst ca. 4.000 kilometer og butikkerne, restauranterne, biografen, golfbanen, svømmehallen, biblioteket m.v. er samme standard, som det de rejste fra i Danmark - oveni er der også en flot natur uden for Nuuk - ikke mindst i de kæmpe store fjorde…. 

Men kommer man ud på kysten f.eks. nordpå så er mulighederne anderledes og man oplever den vilde natur, sejlads, hvaler og sæler, lystfiskeri, midnatssol og mørketid – og det bliver et ”must” at man har sin egen lille båd, snescooter eller slædehunde så man kan komme ud i naturen.

Obtén tu préstamos urgentes en línea llena tu solicitud online, te prestamos hasta $6000 por un máximo de 30 días. Préstamo rápido en línea.

Grønlandsk kultur og hvordan man som dansker kan oplever det:

I Grønland er “kaffemik” en tradition ved mange forskellige anledninger, blandt andet til fødselsdage, konfirmationer og andre anledninger man har lyst til at fejre. Kaffemik er en form for åbent hus, hvor man inviterer byens borgere ind i sit hjem - første gang vi forsøgte os den vej, blev vi lidt overrasket over at der kom så mange - men også at de så hurtig gik igen, men det er grønlandsk tradition - der skal jo også skal være plads til de næste gæster.

Nationaldragten har stor betydning for det grønlandske folk og smukke er de - vi oplevede igen den store gæstfrihed og hjælpsomhed, da vores ældste datter skulle konfirmeres, spurgte en af vore kære kolleger om ikke hun skulle låne en nationaldragt (vi havde dog tænkt at da vi var danske, så kunne en hvid kjole være fin) men sådan blev det ikke - vi lod os overtale og det blev en uforglemmelig dag...

Grønlandske slædehunde er noget helt specielt og efter at nogle måneder i Aasiaat, blev vi tilbudt at købe 5 slædehunde + slæde, hundepisk, rensdyrsskind m.m. for kr. 1.000,00 af en dansk familie, som skulle rejse hjem. Hundene gav os mange oplevelser - det tog dage inden vi lærte at give dem seler på og få dem spændt for og var vi ikke hurtige nok til at hoppe på slæden, kørte de også gerne uden os.... men igen, med grønlandske og danske venner fik vi nogenlunde styr på det og efter et år havde vi 14 flotte slædehunde og 2 slæder som flittig blev brugt.

Grønland eller som det hedder på grønlandsk Kalaallit Nunaat (Grønlændernes land), er verdens største ø og har et areal på 2.175.600 km2, heraf er ca. 85% permanent dækket af is. Det isfrie areal (341.700 km2) svarer til 10 gange Danmarks areal.

Der bor kun 56.600 mennesker i Grønland. Det svarer til blot 1 procent af den danske befolkning, eller til hvad der bor i en mellemstor, dansk provinsby som Vejle. Men befolkningen er spredt i mindre byer og bygder langs en næsten uendelig kystlinje.

Omsatte man bosætningsmønsteret og afstandene til en europæisk målestok ville det svare til, at der på en kyststrækning mellem Bergen og Sicilien var placeret 15 mindre byer, mens de to sidste lå placeret midt i Østeuropa.

JobBest har været mange år undervejs og er næsten udelukkende opbygget via referencer, mange af vore kunder har været med fra start.

Kendetegnede for JobBest er en uformel tilgang til opgaverne, troværdighed, gensidig tillid og ikke mindst glæden ved, at se en matchning lykkes.